Presentator Björn Legius

Presentator Björn Legius

Infotainer Björn Legius verzorgt de hosting voor zakelijke en informele evenementen.

Voor elke gelegenheid verzorgt Björn Legius de presentatie op een wijze die perfect op uw evenement aansluit!

Boek Björn via info@infotainmentproducties.nl
of bel: 06 – 23 03 25 86

Naast het presenteren van evenementen, ontwerp en presenteer ik pop- en kennisquizzen voor bedrijven en maatschappelijke organisaties zoals scholen en universiteiten.

Informeren en amuseren: op het lijf geschreven!

Presentator Björn Legius tijdens Kindercollege Quiz Universiteit van Tilburg

Presentator Björn Legius tijdens de Kindercollege Quiz op de Universiteit van Tilburg

Infotainment is een combinatie van informatie en amusement. Deze contaminatie vormt al vanaf de basisschool de rode draad in het leven van Björn Legius. Ooit, in groep 8, presenteerde hij voor een volle aula de playbackshow. En op het feestje van zijn oom viel de toen 11-jarige dj op met zijn keus voor platen van The Doors en Johnny Cash waarmee hij de avond feestelijk aan elkaar draaide. Dat hij kon entertainen en infotainen bleek ook uit de wijze waarop hij als leider bij evenementen van Jong Nederland en later de Introductiecommissie van de lerarenopleiding Frans mensen kon informeren en motiveren.

Goede voorbereiding
Tijdens zijn studie Journalistiek in Tilburg ging hij op vrijwillige basis aan de slag bij de Lokale Omroep Goirle. Daar presenteerde hij een sportprogramma voor de radio volgens het format van Langs De Lijn, de grote NOS-broer. Tegelijkertijd ging hij bij Omroep Brabant aan de slag. Als samensteller en bureauredacteur leerde hij daar hoe je een gedegen presentatie voorbereidt.

Tijdens zijn periode in Hilversum, waar hij als bureau- en internetredacteur werkte bij de VARA en NCRV, studeerde Björn af op het hoofdvak Radio. De opgedane ervaring kwam goed van pas toen hij in 2005 zijn eerste commerciële bedrijfsvideo’s maakte. Met de start van zijn eigen communicatie-adviesbureau, eveneens in 2005, breidde Björn zijn aanbod aan infotainmentactiviteiten uit met de organisatie en presentatie van evenementen en het leveren van voice-overproducties.

Gevarieerde presentaties en stemproducties
Inmiddels presenteert Björn Legius diverse evenementen, waaronder manifestaties als die voor het Wereld Natuur Fonds, diverse akoestische concerten en pop- en kennisquizzen. Daarnaast heeft hij zijn stemgeluid geleend aan diverse spotjes voor organisaties als Oxfam Novib, Stichting Roges en The European Tennis Foundation.

Het beste eruit halen
Over zijn eigen werk en het belang van een goede presentatie is Björn helder: “Er zijn dingen waarbij middelmatigheid onverdraaglijk is: poëzie, muziek, schilderkunst en spreken in het openbaar. In de geest van deze uitspraak van de Franse schrijver Jean de la Bruyère plaats ik mijn eigen ambitie om altijd en overal het beste uit mezelf en mijn werk te halen.”